pénteki alkotóműhelyek

Ha péntek, akkor alkotás!

Márciustól folytatódnak a műhelyek! Hamarosan bővebb leírás!  
A 8 ill 16 alkalmas kedvezményes bérletes rendszer lehetővé teszi, hogy a rendszeres alkotás életünk részévé válhasson.Rajz - műhely:


A műhelyen főleg a száraz-technikák, köztük a monokróm technikák dominálnak, azaz a grafit, szén, pitt, toll stb. Míg a festő műhelyen a színek, formák dominálnak, ezen a műhelyen a rajz alapjait sajátítjuk el, a kezdetektől egészen a valósághű ábrázolásig, majd azon is túl:-) A térbeliség kifejezése, árnyékolástechnikák, ábrázolástechnikák, a perspektivikus ábrázolás megismerése, alkalmazása segít abban is, hogy a festő műhelyen egyre "térbelibb" alkotások születhessenek. Kisebb kompozíciók, csendéletek, drapéria, majd ember ábrázolás, tájképek struktúrája, épületek és természeti elemek ábrázolása is a tananyag részét képezi.


Festő - műhely:

Az alkotóműhelyen különböző témákat és alkotási technikákat veszünk sorra. Van, hogy egy-egy neves művész képeit ismerik meg a résztvevők, és az adott stílus és színvilág szolgál kiindulási alapul, de van, hogy egy teljesen új technika megismerése és kötetlen alkalmazása ad nagyobb örömöt a valósághű ábrázolás helyett.
A téma végtelen - általában a résztvevők hangulata, illetve az általam javasolt "tananyag" dönti el, hogy mivel foglalkozunk. Akvarell, pasztelkréta, olajkréta, tempera, akril és egyéb fedő és lazúros színes technikák is helyet kapnak a műhelyben.
A kétórás műhely árában a minőségi alapanyagok (alapozott fatábla, 250-300 grammos akvarell papírok stb.), az anyaghasználat, az eszközök, az oktatás, tea és rágcsálnivaló, helyiségbérlet és a kész mű van benne.