kapcsolat

A további kapcsolattartás az FB profilomon zajlik:FONTOS, hogy a honlapon található információk már elavultak lehetnek. A friss információkért, képzésekért, alkotási módszerekért kérem, hogy az FB profilon vegye fel velem a kapcsolatot.
Írjon pár sort, hogy mi érdekli Önt, és visszajelölöm ismerősnek.Dr. Hajas Ági 

(Dr. Bedécs-Hajas Veronika Ágnes)

Okleveles építészmérnök, képzőművész, formatervező, art coach, rajz,- és meseterapeuta.

2016-ban doktorált a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karának Rajzi és Formaismereti tanszékén a Rajz - Építészet - Tánc avagy Építészet gyermekeknek című disszertációjával és saját készítésű design bútoraival. Számos kutatómunkát és kiállítást valósított meg. Az oktatás (egyetemi és iskolás) és az alkotás nagy szerepet játszik az életében. Grafikai, építész és tárgyalkotói munkái a www.maak.hu oldalon tekinthetők meg.


"ars poetica"

Több, mint 20 éve foglalkozom a különböző  művészeti ágak  -zene, tánc, építészet, rajz - összefüggéseinek kutatásával, egymásra hatásával. A cél egy komplexebb élmény megélése, egy átfogóbb kép megszületése egy adott témáról, problémáról, alkotásról. 

Több, mint 10 évet oktattam arculattervezést,  formatervezést építészmérnök hallgatóknak, építészeti rajzot felvételizőknek a BME Építészmérnöki Karának Rajzi és Formaismereti tanszékén.

2002-ben indítottam először R.É.T műhely néven kísérleti kurzusokat az egyetemi R-klubban, az Artus stúdióban, illetve a Trafóban, ahol a Rajz, Építészet és a Tánc hármasságán belül jártunk körül alkotási feladatokat.

2008-ban hívtam életre a MAAK Design csoportot, amely ugyan ezt a felfogást vitte tovább: különböző szakterületű iparművészek együttgondolkodásából egészen új és újító alkotások születhetnek, hiszen a funkciók ötvöződnek, a gondolat sűrűsödik és végül egy esszencia születik.

2010-től Napház - Nadapi Alkotóház művészeti vezetője vagyok

2016-ban A Budapesti Műszaki Egyetem Rajzi és Formaismereti tanszékén doktoráltam. Az építészeti Doktori (DLA) disszertációm címe: R.É.T - Rajz  - Építészet - Tánc, avagy Építészet gyermekeknek.
Az építészet-gyermekeknek témával Magyarországon elsőként doktoráltam az egyetemen. 
A mű, bővített formában, 2017-ben az MMA támogatásának köszönhetően könyv formájában is kiadásra került.

2017 őszén a Velencei-tavi Galériában egy három-szintes kiállításon mutathattam be alkotásaim, illetve az építész-műhelyeken részt vevő gyermekek alkotásait.

2019 tavaszától a Műcsarnokban volt látható a TÉR/ERŐ II. Építészeti Szalon keretén belül a Napház - Nadapi Alkotóházról készült bemutató, illetve gyermekek alkotásai.

2022 - Épített mesék program - MMA támogatásával

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alkoss szabadon!

Alkotás otthon

Továbbiakban FB profil