kapcsolat

  • Cím: Nadap, Haladás út 47.
  • Telefon : 06-20-4484-282
  • Villámlevél: naphaz@naphaz.com  
  • UTALÁSHOZ adatok: Számlázási név és a foglalkozás neve.
    Bankszámlaszám: 12010879-01429732-00100005  

Köszönet minden segítő Nadapinak, aki a szívén viseli, hogy pozitív változások történjenek e kis faluban.

 
Nem jó az időpont?
Szeretné ismerősök közt tudni gyermekét?
Ön szeretné kiválasztani, hogy mit tanuljon gyermeke? Szervezze meg Ön a csoportot!


 
A foglalkozásokat tartja: 

B-Hajas Ágnes DLA

Okleveles építészmérnök, képzőművész, formatervező. 2016-ban doktorált a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karának Rajzi és Formaismereti tanszékén a Rajz - Építészet - Tánc avagy Építészet gyermekeknek című disszertációjával és saját készítésű design bútoraival. Számos kutatómunkát és kiállítást valósított meg. Az oktatás (egyetemi és iskolás) és az alkotás nagy szerepet játszik az életében. Grafikai, építész és tárgyalkotói munkái a www.maak.hu oldalon tekinthetők meg.


"ars poetica"

Több, mint 20 éve foglalkozom a különböző  művészeti ágak  -zene, tánc, építészet, rajz - összefüggéseinek kutatásával, egymásra hatásával. A cél egy komplexebb élmény megélése, egy átfogóbb kép megszületése egy adott témáról, problémáról, alkotásról. 


Több, mint 10 évet oktattam arculattervezést,  formatervezést építészmérnök hallgatóknak, építészeti rajzot felvételizőknek a BME Építészmérnöki Karának Rajzi és Formaismereti tanszékén.


2002-ben indítottam először R.É.T műhely néven kísérleti kurzusokat az egyetemi R-klubban, az Artus stúdióban, illetve a Trafóban, ahol a Rajz, Építészet és a Tánc hármasságán belül jártunk körül alkotási feladatokat.


2008-ban hívtam életre a MAAK Design csoportot, amely ugyan ezt a felfogást vitte tovább: különböző szakterületű iparművészek együttgondolkodásából egészen új és újító alkotások születhetnek, hiszen a funkciók ötvöződnek, a gondolat sűrűsödik és végül egy esszencia születik.

A Budapesti Műszaki Egyetem Rajzi és Formaismereti tanszékén doktoráltam. Az építészeti Doktori (DLA) disszertációm címe: R.É.T - Rajz  - Építészet - Tánc, avagy Építészet gyermekeknek.
Az építészet-gyermekeknek témával Magyarországon elsőként doktoráltam az egyetemen. A művem egyediségével, újszerűségével, illetve a mesterműnek megválasztott saját készítésű bútoraimmal igen felkavartam a bírálókat. Szerencsére opponenseim, a bizottság tagjai és az egyetem neves építészeti tárt karokkal fogadták a kezdeményezést és azóta újabb doktori disszertáció is született hasonló témában.
A mű, bővített formában, 2017-ben az MMA támogatásának köszönhetően könyv formájában is kiadásra került.
2017 őszén a Velencei-tavi Galériában egy három-szintes kiállításon mutathattam be alkotásaim, illetve az építész-műhelyeken részt vevő gyermekek alkotásait.
2019 tavaszától a Műcsarnokban volt látható a TÉR/ERŐ II. Építészeti Szalon keretén belül a Napház - Nadapi Alkotóházról készült bemutató, illetve gyermekek alkotásai.