kapcsolat

  • Cím: Nadap, Haladás út 47.
  • Telefon : 06-20-4484-282
  • Villámlevél: naphaz@naphaz.com  
  • UTALÁSHOZ adatok: Számlázási név és a foglalkozás neve.
    Bankszámlaszám: 12010879-01429732-00100005  

Köszönet minden segítő Nadapinak, aki a szívén viseli, hogy pozitív változások történjenek e kis faluban.

 
Nem jó az időpont?
Szeretné ismerősök közt tudni gyermekét?
Ön szeretné kiválasztani, hogy mit tanuljon gyermeke? Szervezze meg Ön a csoportot!

A foglalkozás csoport-ára független attól, hogy hány gyermek jön!
 
A foglalkozásokat tartja: 

B-Hajas Ágnes DLA

Okleveles építészmérnök, képzőművész, formatervező. Számos kutatómunkával és kiállítással a háta mögött. Az oktatás (egyetemi és iskolás) és az alkotás nagy szerepet játszik az életében. Grafikai, építész és tárgyalkotói munkái a www.maak.hu oldalon tekinthetők meg.


"ars poetica"

Több, mint 20 éve foglalkozom a különböző  művészeti ágak  -zene, tánc, építészet, rajz - összefüggéseinek kutatásával, egymásra hatásával. A cél egy komplexebb élmény megélése, egy átfogóbb kép megszületése egy adott témáról, problémáról, alkotásról. 


Több, mint 10 évet oktattam arculattervezést,  formatervezést építészmérnök hallgatóknak, építészeti rajzot felvételizőknek a BME Építészmérnöki Karának Rajzi és Formaismereti tanszékén.


2002-ben indítottam először R.É.T műhely néven kísérleti kurzusokat az egyetemi R-klubban, az Artus stúdióban, illetve a Trafóban, ahol a Rajz, Építészet és a Tánc hármasságán belül jártunk körül alkotási feladatokat.


2008-ban hívtam életre a MAAK Design csoportot, amely ugyan ezt a felfogást vitte tovább: különböző szakterületű iparművészek együttgondolkodásából egészen új és újító alkotások születhetnek, hiszen a funkciók ötvöződnek, a gondolat sűrűsödik és végül egy esszencia születik.

A Budapesti Műszaki Egyetem Rajzi és Formaismereti tanszékén doktoráltam. Az építészeti Doktori (DLA) disszertációm címe: R.É.T - Rajz  - Építészet - Tánc, avagy Építészet gyermekeknek.
Az építészet-gyermekeknek témával Magyarországon elsőként doktoráltam az egyetemen. A művem egyediségével, újszerűségével, illetve a mesterműnek megválasztott saját készítésű bútoraimmal igen felkavartam a bírálókat. Szerencsére opponenseim, a bizottság tagjai és az egyetem neves építészeti tárt karokkal fogadták a kezdeményezést és azóta újabb doktori disszertáció is született hasonló témában.
A mű, bővített formában, 2017-ben az MMA támogatásának köszönhetően könyv formájában is kiadásra került.
2017 őszén a Velencei-tavi Galériában egy három-szintes kiállításon mutathattam be alkotásaim, illetve az építész-műhelyeken részt vevő gyermekek alkotásait.

A következő kiállítás szervezés alatt van, de hamarosan látható lesz.