Élménybirtok

Családi birtokunkon zöldség és gyümölcstermesztést végzünk, illetve háztáji állatokat tartunk, mintaként véve az előttünk itt élő gazdálkodó családok előképeit.
Több, mint 300 fát ültettünk, köztük 40 különböző fajta barackot, ezen kívül 50 különböző fajta szőlő, josta, ribizli, málna, és egyéb bogyósok, alma, körte és egyéb különleges gyümölcsök, illetve díszfák, fűszernövények és egzotikumok is megtalálhatók itt.

Műhelyeinket az elmúlt években is színesítették a birtokon élő állatok és kerti programok. Míg számunkra a természetközeli élet természetessége magától értetődő, fel kellett ismernünk, hogy a városi gyermekek számára az állatokkal és növényekkel való kapcsolat hiányának betöltése legalább olyan fontos, mint maga az alkotó tevékenység.

Amennyiben az időjárás megengedi, alkotó programjainkat egy gyönyörű természeti környezetben tartjuk -  játékos kikapcsolódást pedig a birtokon élő állatokkal való foglalkozás nyújt a látogatóknak.

Vegyszermentes zöldségeinkkel autoimmun betegek ellátását segítjük, illetve nagycsaládosokat látunk el önkéntesen.

Nagy sikere van a gyermekeknek szóló "gazdálkodj okosan" programunknak, amelyben a rendszeresen visszatérő gyermekek nyomon követhetik az általuk elvetett magok, elültetett palánták növekedését, fejlődését, majd szüretelését és feldolgozását. Látogatóinknak - felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt - szívesen adunk kertészeti, gazdálkodási tanácsot is. Szalmás néni ide és permakultúra oda - vannak ott is apróbetűs részek...

Birtoklátogatással kapcsolatban keressen elérhetőségeink valamelyikén.

ködfátyol
virágok, talajtakarók
zöldül a határ
cseperednek
borsószüret

pihenő

nagy rét

sárgabarackmatuka:-)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Flow-alapú nevelés

Alkotás otthon

Alkoss szabadon!