ingyenes programok

Szeretettel várjuk a gyerekeket és szüleiket is a havonta egy alkalommal megrendezett Kincskereső napra, amely egy 3-4 órás, természetjáró kikapcsolódás. A "túrát" a gyermekek számára apró meglepetésekkel teszünk izgalmasabbá. Létszámtól és korcsoporttól függően alakulnak a programok is, de ami biztosan lesz: elrejtett kincsek megkeresése a kincset jelölő titkos térkép segítségével (tájékozódás, térképismeret játékosan), évszakoknak megfelelő növény és állatvilág megismerése (levél és virág-gyűjtés saját albumukba), rajzolás, séta, és persze pecsétgyűjtés a kis pecsétgyűjtő füzetükbe, ami ha betelik, egy kitűzőt  - és ezzel mindenféle kedvezményeket - kapnak ajándékba.
Cél, hogy a gyerekeket a lehető legkorábban rávezessük a természetjárásra és a természet csodáinak megfigyelésére, megértésére.
A programra előzetes bejelentkezés - jelzés szükséges, hogy tudjuk, hány gyerekre számíthatunk...nehogy kincs nélkül maradjon egy kis kincskereső:-)

Az első kincskeresés

október 29-én, szombaton indultunk első Kincskereső utunkra. Bár az idő borongós volt, egész szép számmal gyűltünk össze. A bejárt úthossz rövid volt, de a sok játék és természet ismertető feladat elröptette az időt.
Volt hamuba sült pogácsától kezdve makk-gyűjtögetés, termések, levelek szedése.és  vadászles-lesés, őzcsapáson járás és eldugott kincses-ládikó keresés. Íme pár kép ízelítőül:

Kis csapatunk
A Mókusok

Egy maroknyi...