Erdei kiállítás


Sikeres és izgalmas évet zártunk májusban a tanfolyamokon résztvevőkkel. 
A Napház Rajziskola  tanulói ismét egy tartalmas kiállítással zárták az évet, a zenélők egy kis előadással mutatták be szüleiknek a tanultakat és a nyári alkotóműhely egy rendhagyó – erdei kiállítással ért véget.
 
Az idei RÉT műhelyben a rajz, az építészet és a tánc kapcsolatain és összefüggésein keresztül alkottunk installációkat az érdeklődő gyermekekkel. A műhelymunka egy mese köré fonódott, melynek szereplőinek alkottuk meg különleges, vájt házakhoz hasonlatos lakhelyeit, a szobor-házakat.

A szobrászkodás közben – mintegy pihenésképpen- a gyermekek izgalmas virtuális tér-játékokat játszottak, megalkották saját vázlatfüzetüket, építészeti alapfogalmakkal ismerkedtek és persze rengeteget rajzoltak.

A gyermekek a könnyen megmunkálható anyaggal ügyesen bánva – egyesek művészi szintű alkotásokat hozva létre- elkészítették a mesefigurák szobor-házait, melyeknek a Szintezési Ősjegyhez vezető erdei úton keresték meg a legideálisabb környezetet.

Miután a házak a helyükre kerültek, a természet eszközeivel a gyermekek tovább szépítették, alakították a tájat. A műhely utolsó napját egy Erdei kiállítással zártuk, melynek során a szülők és hozzátartozók -végigsétálva az erdei úton- megcsodálhatták a kicsi műveket.


Ha gabonaköröket találsz a réten, ne ijedj meg - mi voltunk :-)

Az első simítások
 
Egy ösvény a szobor-házhoz

Tájba illesztve a mű

Mohaösvény és virágos ablakok készültek

Egy újabb gabonakör - közepén a házzal


Vetített tér - virtuális tér játékok


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alkoss szabadon!

Alkotás otthon

Továbbiakban FB profil