Tánc TÁnc TÁNC

Ezek a kurzusok egy mozgáskoordinációt, ritmusérzéket fejlesztő zenés, táncos foglalkozások - kortárs tánc és mozgásterápia alapokon.
Hiperaktív és visszahúzódó gyermekek számára ugyan annyira előnyös és ajánlott, hiszen a sok aktív, energetikus gyakorlatokon keresztül a gyermek levezetheti, ill. formába öntheti  - ezzel feldolgozhatja a feszültségeit, míg az alkotó, szerepjátszós feladatokon keresztül mindenki a saját ritmusa szerint tud megnyílni önmaga és a külvilág felé.
A foglalkozásokon egyéb kellékeket is használunk (rajzolás, kendők, hangok, dob...) mindezt a gyerekek számára önfeledt játéknak tűnő - ám tudatosan vezetett cél érdekében. A kortárs tánc - mint nyelvezet-  fogalma legtöbbünk számára homályos, ezért képzeljük el azt a mozgásfajtát, ahol az egészséges tartáson és a balesetmentes mozdulatokon kívül más, - lábat, medencét kifacsaró- szabályok nincsenek. Helyette az egyensúly, a földdel való kapcsolat, ugrások és gördülések kapnak szerepet, kreatív, játékos, testtudatosságot fejlesztő feladatokon keresztül.


Jelenleg Tánc és Ritmus óra (óvodásoknak, 17.00-18.00) és Kortárs tánc óra (iskolásoknak 16.00-17.00) fut a Lovasberényi Művelődési házban hétfőnként. A csoportokhoz folyamatosan lehet csatlakozni.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alkoss szabadon!

Alkotás otthon

Továbbiakban FB profil