rajziskola

Napház Rajziskola - kezdetektől a profi szintig.

A Rajziskola fél-, ill. egyéves kurzusokba foglaltan adja át az ismereteket a gyerekeknek és a felnőtteknek.
Bármilyen korosztály jelentkezését szívesen vesszük, hiszen rajzolni bármikor el lehet kezdeni.

A Rajziskola I. - X. szintig osztja be a tananyagot, illetve a tudást. Aki minden szintet végigjárt - garantáltan megtanult rajzolni, ám ha valakit csak egy-egy modul érdekel, külön arra is van lehetőség.
A X. szint után igény szerint felvételi előkészítő kurzust tartunk attól függően, hogy a diák iparművészeti, képzőművészeti, építészeti vagy más művészeti szakirányra szeretne jelentkezni.

Egyéb kurzusokról folyamatosan tájékoztatjuk majd az érdeklődőket.
A minőségi munka érdekében csak kis létszámú, vagy magán foglalkozásokat indítunk. 
Jelenleg is futó kurzusainkról való tájékoztatás,-  illetve részvételi szándéka kapcsán kérjük telefonon, vagy villámlevélben vegye fel velünk a kapcsolatot.

És mindezt mennyiért?
Kevesebb, mint harmadáért a Budapesti kurzusok áraihoz képest.

Modulok:

I.    Mese - rajz- alkotás:(heti 1 x 1 óra)
A gyerekek magyar népmese történeteit feldolgozva tanulják meg a képi önkifejezést, ismerkednek meg különböző technikákkal, képi megjelenítésekkel. 


II.   A rajz alapjai - Mit és hogyan? (heti 1 x 1 óra)
Ebben a modulban foglalkozunk először a kép tervezésével, a választott témához leginkább illő képi megjelenítéssel, arányokkal, az anyagok legmegfelelőbb kiválasztásával. A résztvevők megtanulják, hogy hogyan láttassák azt a képen keresztül azt, amit ők leginkább szerettek volna megmutatni emellett megtanulnak skiccelni - azaz megtervezni a leendő képet.III.  Formatan 1 - Beállítások (heti 1 x 1,5 óra)
Ebben a modulban már valós tárgyi kompozíciókat dolgozunk fel, többek között fejlesztve a megfigyelőképességet, az arányérzéket, pontosságra való törekvést. A valósághű ábrázolásban való elmélyedés segít az összpontosításban és a figyelem kiterjesztésében.
IV.  Formatan 2- Kockológia és perspektíva  (heti 1 x 2 óra)
Ebben a félévben megtanuljuk az egy és a kétiránypontos perspektíva fogalmait illetve kockológiai beállítások alapján elsajátítjuk a perspektíva szabályait.

V.   Árnyékolástechnika - Tónusozás (heti 1 x 2 óra)
Ebben a félévben megtanuljuk a grafittal való árnyékolás különböző technikáit, a tónusozással elérhető térbeliség lehetőségeit. A tehetség függvényében megjelennek újra a színek.

VI. Alaktan 1 - Emberábrázolás - Krokik (heti 1 x 2 óra)
Ebben a modulban foglalkozunk először az ember ábrázolásával - felvértezve már a perspektíviai és az árnyékolástechnikai tudományunkkal. Rengeteg krokit készítünk ezalatt az idő alatt. Modell után dolgozunk.

VII. Anyagok - színek - technikák (heti 1 x 2 óra)
Itt  - mint a modul neve is mutatja - újra elővesszük a színeket és felelevenítjük a kezdetekkor kipróbált ábrázolási technikák arzenálját. Megismerkedünk az absztrakcióval illetve a spontán rajzolással is.

VIII. Utca és táj (heti 1 x 3 óra)

Ebben a modulban kivonulunk az utcákra, terekre, természetbe, hogy elsajátítsuk az utcaképek illetve a tájképek rajzolásának útját, mikéntjét.

IX.  Alaktan 2. -Emberi ábrázolás, csont, arc (heti 1 x 3 óra)
Ebben a félévben beállított tárgyakon keresztül, majd modell után dolgozunk és elsajátítjuk az emberi arc ábrázolásának mikéntjét.

X. Alaktan 3 - Teljes alak, akt (heti 1 x 3 óra)
Itt teljes alakos modellt rajzolunk / festünk / ábrázolunk, ki melyik technikát szívlelte meg az idők során a leginkább. Akinek már egy ember hű ábrázolása sem jelent problémát - megtanult rajzolni:-)

Mi jöhet még? Pezsgőbontás, tanúsítványátadás, ünnep és drukk a felvételizőknek:-) Felvételi előkészítő - Kockológia, tónusozás, térrekonstrukció (heti 1 x 3 óra)
Jelenleg a BME Rajzi tanszékén fut rajzi felvételi előkészítő az építész,- építő,- ill. a formatervezési szakra jelentkezőknek.